Stichting Huur Huizen voor Oekraïne
Sla de handen ineen


Doneren

Nieuws


Terug naar overzicht

24-08-2022

Onafhankelijkheidsdag Oekraïne

Woensdag 24 augustus was de het onafhankelijkheidsdag van Oekraïne. Ondanks alle problematiek werd dit uitbundig gevierd in de oude Rabobank in Laren. Velen Oekraïners uit het dorp, vrijwilligers en de burgemeester Nanning Mol stonden hier uitgebreid bij stil.
Een prachtig moment van verbondenheid waaruit de kracht van de Oekraïners blijkt. Uit alles blijkt de liefde voor hun vaderland en de wens om hun land weer te kunnen restaureren. Maar ook zeer dankbaar voor de ondersteuning die zij krijgen vanuit de Nederlandse overheid en de gemeente Laren. Zoals Nanning Mol prachtig beschreef: ´Ook jullie zijn nu kinderen van Laren´. Ons bestuurslid Nico Wegter kreeg ook de gelegenheid om een toespraak te houden waarin hij zwoer vanaf heden de Oekraïense pet te dragen.
Met prachtige dans, zang en verhalen was het een mooie dag om stil te staan bij deze zo belangrijke dag. Het echte kippenvelmoment voor velen was het moment dat alle aanwezigen hand in hand langs de straat stonden en daar het volkslied van Oekraïne ten gehore brachten.

 WhatsApp Image 2022-08-26 at 9.43.01 AM.jpeg


Terug naar overzicht